motto: "bez háčků a bez čárek, je mobilní pisálek"

18.3.08

Cesta, až na konec ......... cesty?

Obec Čistá 9:54 hod.

Kolomuty 12:23 hod.

Cestou domů, z práce 15:04 hod.

14.3.08

Srážka s blbcem

Říká se, že nejhorší je srážka s blbcem. Dovolil bych si to poopravit. Nejhorší je srážka s debilem. Stalo se mi to tento týden. Začalo to celkem nevinně a málem to zkončilo fackovačkou. Zapomněl jsem zaškrtnout jednu zásilku, což jsem zjistil až později. Zásilce zároveň chyběl polep s číslem zásilky. Abych večer usnadnil dispečerům práci, a protože jsem čekal na vykládku, rozhodl jsem se, že se telefonicky zeptám dispečera na číslo zásilky, abych jej mohl doplnit do ručně vypsaného Doručovacího listu. Třikrát jsem mu vysvětlil co po něm chci a on mi 3x nesmyslně odpověděl. Poté mě přidal jinému dispečerovi, který po prvním vysvětlení problému pochopil o co mi jde a číslo zásilky zjistil. Slušně jsem mu za to poděkoval, ale bohužel jsem to doplnil konstatováním, "aby vyřidil tomu debilovi, aby příště pozorně poslouchal co mu říkám". Slovo "debil" spustilo lavinu událostí. Dokonce jsem kvůli tomu musel k řediteli na kobereček. Pak jsem se dotčenému dispečerovi přede všemi omluvil, načež mě několikát nazval kriplem. A prát se už nechtěl.

Debil zůstane Debilem.

10.3.08

Přemýšlející slepice

Dnes jsem měl zajímavý zážitek se slepicí. Jel jsem v koloně, projížděli jsme vesnicí, když tu jedno, ze vpředu jedoucích vozidel, přejelo slepici. Jestli vběhla pod kola, nebo ji řidič přejel schválně, nevím. Ale druhá slepice to přežila a ve chvíli, kdy jsem se vyhýbal té mrtvé, stála v protisměru a pozorovala tu přejetou. O pár desítek metrů dál jsem odbočil, a cesta mě vedla do kopce a zároveň se vracela nad místo "tragedie". Viděl jsem, jak ta přeživší slepice stojí nad tou mrtvou a projíždějící auta se jim způsobně vyhýbají.
Myslíte si, že ta žijící slepice chápala co se stalo?

9.3.08

Romča už je doma

Včera Romču propustili po operaci domu. Jeli jsme si pro něho v 9 hod., dostali jsme prozatimní propouštěcí zprávu, zaplatili 120 Kč za jeho pobyt v nemocnici a vyrazili ku domovu. Romča byl nabit energií, tak jme museli do Tesca pro hry a na nákupy. Viděli jsme lední medvídky: 
08032008529
08032008530
Pak už toho bylo na Romču moc a vyrazili jsme ku domovu. Denis i Bacardi měli radost, že už je Romča doma.

7.3.08

Romča je už po operaci

Dnes, před 14 hodinou, se Romča podrobil operaci tříselné kýly a po 15 hod. mi už volal, že je na pokoji. Zhluboka jsem si oddychl, že už to má konečně za sebou. Byl ještě pod vlivem narkózy, takže mumlal a plácal páté přes deváté. Cestou z práce jsem se u něho zastavil, měl dovolené piškoty a neslazenou minerálku, tak jsem mu to přivezl. Ještě pořád byl oblbnutý, tak jsem u něho byl jen chvilku. Sestřička povídala, že je reálná možnost, že bude zítra propuštěn, ale to se dovíme až zítra ráno.

6.3.08

Romča na operaci

Romča dnes nastoupil na dětské oddělení chirurgie FN Na Bulovce, k plánované operaci tříselné kýly. Již delší dobu jej bolelo v třísle a po návštěvě praktického chirurga, byl raději poslán na vyšetření do nemocnice. Tam se potvrdilo podezření na tříselnou kýlu.
Zítra kolem 11 hodiny jej čeká výkon a pak uzdravování. Do nemocnice jsme jeli tři, Ivča, Já a pacient Romča. Denis byl ještě ve škole. Na příjem jsem šel s Romčou já a Ivča se k nám přidala až když už šel Romča na pokoj. Nejprve dostal postel na 7 lůžkovém pokoji. Bylo na něm vidět, že má opravdu "velkou" radost.  Pak se ale objevila sestřička, a že prý bude na 2 lůžkovém pokoji, ještě s jedním, stejně starým klukem. Ivča mu došla koupit ještě časopis a pak už jsme se  s ním rozloučili.

Jdu mu zavolat, jak se má a co dělá.

Krutá středa

To byl zase včera den. Začalo to ranním sněžením, když jsem přijížděl do práce. Následovalo nenalezení jedné zásilky, která se ovšem našlakdyž už jsem odjížděl, takže návrat pro ni. Shodou okolností jsem díky této zásilce přišel o levý přední blinkr, o stojan na kola, když jsem couval ze slepé ulice, kde byl cyklo obchod příjemce zásilky a který byl pro nemoc zavřený. Pak jsem o bránu starého statku, kde nebyla označena výška průjezdu, roztrhl plachtu, kterou jsem posléze ve 4m výšce a větru sleppoval. A aby toho nebylo málo, při vykládce jsem elektrickým paleťákem utrhl signalizační světlo, na čele auta.

Jak říkám, krutá středa.